Robotik Kulübü

Robotik, makine ve kontrol sistemlerini, bilgisayar, elektronik ve uzay bilimlerinin tümünü kapsayan bir ortak çalışma alanıdır.

Mekanizmaların tasarımı, kontrol edilebilmeleri için yapılarına elektronik donanımların eklenmesi, dijital ortamda kontrollerinin sağlanması ve belirli ortamlarda belirli koşullara göre çalışmaları baz alındığında bu alan makine, mekatronik, bilgisayar, yazılım, kontrol ve otomasyon, uzay ve havacılık, elektrik-elektronik gibi birçok mühendislik disiplinini bir arada toplamaktadır.

Robotik, elektronik ve kodlama bilimlerinin ortak çalışmasıyla bir ürün ortaya koyan eğlenceli, el becerisini geliştiren, temel elektronik bilgisi kazandıran, lehim gibi ince motor hareketlerini destekleyen bir kulüptür. Endüstri alanında ve eğlence alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Son yıllarda aktif olarak çalışan kulübümüzde öğrencilerin yaparak yaşayarak öğrenmesi amaçlanmıştır. Kodlama ile birlikte bir bütün oluşturan robotik kulübümüzde farklı robotları yapmak için bir araya geliyoruz.

Kulübümüz “Arduino” üzerine kurulmuş olup, yazılım dili olarak 2 farklı dil kullanmaktayız. İlk öğrenen öğrencilerimiz için “Scratch”, tecrübeli öğrenciler içinse “C” tabanlı kodlama dili kullanmaktayız. Kulübümüzde sadece robotlar değil, çeşitli projeler içinde kodlar ve sistemler kullanmaktayız. Öğrenci projelerine bilim fuarlarına robotik etkinlikleriyle destek vermekteyiz.