Stem & Maker Çalışmaları

STEM & Maker Çalışmaları

STEM; Science (fen), Technology (teknoloji), Engineering (mühendislik) ve Math (matematik) becerilerinin birleşmesi ile oluşturulmuştur bir eğitim modelidir.
STEM eğitimi, öğrencilerin problemlere disiplinler arası bakış açısıyla bakmasını, bütüncül bir eğitim yaklaşımıyla bilgi ve beceri kazanmasını hedefler.
  STEM öğrencinin fen ve matematik derslerinde öğrendiklerini günlük hayatta mühendislik ve teknoloji ile birleştirerek kullanması amacıyla oluşmuş bir yaklaşımdır.
MAKER; üretici, yapan, yapıcı  anlamında kullanılmaktadır. “Düşün-Tasarla-Üret” mantığını ortaya koyan bir kavramdır. Maker Hareketi, dünyada hızla yayılan “kendin yap” kültürü ile teknolojinin birleşmesinden oluşan bir akımdır.
STEM & MAKER çalışmalarında; fen, teknoloji, mühendislik ve matematiği kullanarak özgün tasarımlar ile proje üretilmekte ve uygulama yapılmaktadır.
Bunu sağlarken öğrencilerimize öğrendikleri bilgilerin hayatta bir karşılığı olduğunu vurguluyor, karşılaştığı problemlere karşı çözüm sunmalarını ve problem çözme becerilerini geliştirmelerini destekliyoruz.