HABERLER

Özel Başkent Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri ile sosyal bilgiler dersi kapsamında somut kalıntılardan yola çıkarak kadim uygarlıkların insanlık tarihine katkılarını fark etme kazanımını pekiştirmek amacıyla Yeni Adana Müzesi’ne gittik. Ayrıca ‘’5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu’’ kapsamında şehrimizin geçmişten günümüze hangi uygarlıkları barındırdığını inceleyerek ‘’Kilikya’’ bölgesinin önemini kavradık. Antik kentleriyle gerek coğrafi gerekse kültürel zenginliği bakımından önemli bir bölge olduğuna dikkat çektik.

“…İlgisini sanata yoğunlaştıran insan farkında olmadan felaketlerin üstesinden gelir…”

30.12.2021
Teknoloji ve Tasarım derslerinde; mühendislik, mimarlık gibi birçok meslek türünde gerekli olan ve temelde öğretilmiş fen ve matematik bilgilerini de kullanarak üç boyutlu düşünme, takım çalışması, bilgiyi kullanıp somutlaştırma gibi beceri ve yeteneklerin üzerine eklendiği, sınırını sadece öğrencilerin hayal gücünün belirlediği nesiller yetiştirmek amaçlanmaktadır.
20.12.2021
Başkentli öğrenciler okul kapısından girdiği andan itibaren öğrenmeye başlar çünkü bilmekten daha değerli olan şey merak etmektir. Sosyal bilgiler dersinde ortaokul öğrencilerimizle fuaye alanımızda yer alan “Kastamonu Nutku”nu inceledik. Bu çalışmamızda dönemin şartlarını göz önünde bulundurarak çıkarımlarda bulunduk. Başkent’te öğrenme her yerdedir.
13.12.2021
Gözlem yoluyla öğrenme faaliyetleri kapsamında Baraj Projesi grubunda yer alan 6.sınıf öğrencilerimizle iklim krizinin ve kuraklığın ülkemizde de belirgin bir şekilde hissedilmesi üzerine bölgemizdeki barajların su teminindeki önemini kavratmak, iklim ve çevreye olan etkilerini tespit etmek amacıyla  “Çatalan Barajı ve Hidroelektrik Santrali ve ASKİ Çatalan Barajı Su Arıtma Tesisi” ne gezi düzenledik. Suyun yolculuğuna şahit olan öğrencilerimiz tüm  canlılar için suyun önemini ve su tasarrufunun gerekliliğini bir kez daha anladılar.
30.11.2021