Okul Müdürü

"Sorgulanmayan hayat anlamsızdır." ifadesi bir hayali değil, evrensel bir gerçeği dile getirmektedir. Çünkü sıradan bir insan evrende olup biteni, merak ve hayranlık duygusuna kapılmadan, sıradan görüp doğal sayabilir. Oysa düşünen insan; görünenin ötesindeki sırları, incelikleri ve derinlikleri, nedensellikleri, bilmek ister.

Biz birey olarak hayatımızı nasıl anlamlı hale getireceğiz? Bize ailemiz ve toplum tarafından kendimizle ve hayatla ilgili verilmiş olan tüm bilgileri bir kenara ayırıp farkındalıkla tekrar ele alarak, aklımızla yeni baştan inceleyeceğiz. Öğrencilerimize insanın başkasının kılavuzluğuna, yönlendirmesine ihtiyaç duymadan kendi düşünerek, sorgulayarak hayatı anlamlandırmaları gerektiğini öğretiyor “Aklını kendin kullanmak cesaretini göster" anlayışı ile hayata bakmalarını istiyoruz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, “Benim manevi mirasım, bilim ve akıldır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse manevî mirasçılarım olurlar.” diyerek akıl temelinde hareket etmemiz gerektiğini ifade ediyordu. Başkent Ortaöğretim Okulları, öğrencilerini öğrenim gördükleri süre boyunca bilim ve aklın rehberliğinde  düşünen, sorgulayan, öğrendiğini uygulayan, toplumda örnek olarak gösterilen, ülkesinin ve kendisinin geleceği için sorumluluk almaya hazır bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Bu anlayış ve sorumlulukla yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin ülkemize önemli katkılar sağlayacaklarına inancımız tamdır.

Saygılarımla…

Mehmet Emin KAKŞA