Beden Eğitimi ve Spor

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR BÖLÜMÜ

İnsanın toplum kurallarına uygun olarak yaşayabilmesi, iyi ilişkiler kurabilmesi, sağlıklı ve dürüst davranabilmesi, düşünce gelişiminin yanında, bedensel ve ruhsal gelişimine de bağlıdır.

Bedensel yönden sağlıklı olan insan biz duygusunu geliştirerek, takım ruhunu ve kendine güvenini kazanmış, milli ve manevi amaçların niteliklerini taşıyan, küçüklerini seven ve koruyan, büyüklerine saygılı, vatanını ve milletini seven, başta ulu önderimiz Atatürk olmak üzere Türk büyüklerini kendine örnek alan, davranışlarını kontrol edebilen, doğru, temiz, düzenli, disiplinli ve öz güveni gelişmiş, özgür zamanlarını yararlı ve zevkli çalışmalarla değerlendirebilen birer vatandaş olarak yetişmelerinin gerektiği her türlü organize fiziksel faaliyetler Beden Eğitimi ve Spor çalışmaları ile gerçekleştirilmektedir.

Beden Eğitimi Dersinin Genel Amacı

Atatürk ilkeleri ve İnkılâpları, Anayasa, Milli Eğitim Temel Kanunu ve Türk Milli Eğitiminin temel amaçları doğrultusunda; öğrencilerin gelişim özellikleri de göz önünde tutularak, onların kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlâklı ve dengeli bir kişilik sahibi, yapıcı, yaratıcı ve üretken, milli kültür değerlerini ve demokratik hayatın temel ilkelerini benimsemiş fertler olarak yetiştirilmeleri genel amaçtır.

B.Ü Özel Başkent Ortaokulu Olarak Amacımız

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Ortaokulu Beden Eğitimi dersinin amacı, ruhsal, bedensel ve sosyal yönden gelişmiş, mutlu ve sağlıklı, okul içi ve okullar arası sportif faaliyetlerde okulumuzun adına yakışır, Fair Play duyguları içerisinde yarışmayı öğrenen bireyler yetiştirmektir.

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Ortaokulu Olarak Hedeflerimiz

Öğrencilerin resmi tören düzenine alıştırılması

Sportif branşlar ile tanışma (futbol, basketbol, tenis, yüzme vb.)

Görev ve sorumluluk bilincinin oluşturulması

Sağlık için spor bilincinin oluşturulması

Kazanma-kaybetme olgusunu yorumlayabilme

Fair Play olgusunu yorumlayabilme ve bu olgu çerçevesinde yarışabilme

Kendine güven duygusu gelişmiş, kazanma ve kaybetme olgusunu kavrayabilen, branşa özgü sportif yarışmalarda strateji kullanabilen ve bu olguları sağlık için spor çerçevesinde uygulayabilen bireyler yetiştirmek.

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Ortaokulu Okul İçi Etkinlikler

Turnuvalar (Basketbol-Futsal-Voleybol)

23 Nisan Spor Şöleni

Satranç Turnuvaları

Belirli gün ve haftalarda gösteriler (modern dans, zumba ve jimnastik)

Başkent Okulları 19 Mayıs Yüzme Yarışması

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları Yüzme Havuzu

Okulumuz yarı olimpik kapalı bir yüzme havuzuna sahiptir. Havuzumuz yıl boyunca derslerimize, kulüp sporcularımıza ve okul takımlarımıza hizmet etmektedir.

Okulumuzda beden eğitimi dersi kapsamında, her iki yarıyıl üçer hafta olmak koşulu ile toplamda altı hafta yüzme dersi yapılır. Yüzmeye yeteneği ve ilgisi olan öğrenciler seçilerek, okul ve kulüp takımlarımız adına yarışmalara katılmaları için hazırlanırlar.

Okulumuzdaki tüm öğrenciler haftanın belirli günleri serbest kullanın saatlerinde havuzdan ücretsiz faydalanabilirler. Velilerimiz ise havuz kayıt koşullarını yerine getirerek havuzumuzdan faydalanabilirler.

Ayrıca okulumuzda her yıl geleneksel olarak,  Atamızın geçliğe armağanı olan 19 Mayıs günü yüzme yarışması yapılmaktadır.

Başkent Üniversitesi Spor Kulübü

Ortaokul olarak Başkent Üniversitesi Spor Kulübü'ne basketbol branşında destek vermekteyiz. Her sezon Türkiye Basketbol Federasyonu yerel ligler müsabakalarına U14 Erkek, U12 Erkek ve U11 Erkek basketbol takımlarımız ile katılarak okulumuzu en iyi şekilde temsil etmek için mücadele etmekteyiz.