Dünya Dilleri

Almanca ve İspanyolca Dersleri:
5.,6. ve 7. Sınıfta Almanca ve İspanyolca derslerimiz seçmeli olarak yapılır ve haftada 2 ders saatidir.
İlk hafta her iki ders öğretmeni de tüm gruplarla ders yapar. Yine ilk haftaöğrencilerimiz aracılığıyla velilere gönderdiğimiz 2. yabancı dil tercih formlarına yapılan tercihler neticesinde öğrenci Almanca ya da İspanyolca eğitimini yıl boyunca alır.
Öğrencilerimiz derslerimizde Almanca ve İspanyolca öğrenmelerini destekleyecek çeşitli aktivitelere katılırlar.
Hedef, öğrencilerimizin ortaokul bittiğinde A1 seviyesine gelmeleridir.
Her yarı yıl bitiminde öğrencilerimiz, üzerinde notlarının da bulunduğu sertifikalarını alırlar.
Öğrenci merkezli işlenen derslerimizde,eğlenerek öğrenme ve aktif öğrenme metotları kullanılmaktadır. Bu şekilde öğrencilerimiz hem fiziksel hem de zihinsel olarak aktif bir şekilde derslerimizde etkileşim içinde olurlar.

Öğrencilerimiz için aktiviteler:
Nations Week (Uluslar haftası)
Cambridge Exams
Oxford Big Read Competitions
Spelling Bee Competition
Readasaurs Reading and Speaking Competition
Atatürk Week activities (Atatürk’ü anma etkinlikleri)
Class Activities
Bake Sale
Drama Performances

Almanca Kulübü:
Kulübün temel amacı öğrencilere seçme ve seçilme hakkını kullanarak demokratik haklarını öğrenmeleri, sorumluluk alıp uygulamayı, ilgileri ve yetenekleri doğrultusunda faaliyetlerde bulunmalarıdır.  Bir yabancı dilin tam anlamıyla öğrenilmesi için öğrenilen dilin konuşulduğu ülkelerle iligili bilgiye sahip olunması dil öğreniminin vazgeçilmez bir parçasıdır. Almanca Kulübünün kuruluş amacı öğrencilerimize Alman kültürünü, gelenek ve göreneklerini, bayramlarını, yemek kültürünü, müziğini, geleneksel danslarını, bilimini, edebiyatını, tarihini ve coğrafyasını yakından tanıtmaktır. Yapılan etkinliklerle öğrencilerin bütün dillere ve kültürlere saygı duymayı öğrenmesi amaçlanmaktadır. Kulübümüzde öğrencilerimizin ilgileri doğrultusunda Almanca şarkılar söylenmekte, oyunlar ve aktiviteler yapılmaktadır. Ayrıca belirli gün ve haftaları Almanca ifade ederek bu günlerle ilgili pano çalışmaları yapmak da programımızda yer almaktadır.  Bu faaliyetlerle öğrencilerimizin milli değerlerine sahip çıkmaları,  bayramları ve kutlamaları Almanca ifade etmeyi öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca çocukların kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla sunum etkinlikleri yapılmaktadır. Böylece öğrencilerimiz sözel ifade yeteneklerini farklı bir dilde ortaya koyabilme fırsatı bulmaktalar. Aynı zamanda proje üreterek sunum hazırlamayı öğrenmeleri ve sunum yapma becerisi kazanmaları hedeflenmektedir.  Tüm bu kulüp faaliyetlerimiz eğlenceli bir yılsonu etkinliği ile sonlandırılmaktadır.

İspanyolca Kulübü:
İspanyolca kulübünde ilgili öğrencilerle, İspanyol dilini, kültürünü, coğrafyasını, sanatını, tarihini anlatan çeşitli aktiviteler ve sunumlar yaparak İspanyolcayı hem geliştiriyor hem de dili yaşayarak öğrenmelerini sağlıyoruz. Aynı zamanda kulübümüzde öğrendiklerimizi eğlenerek pekiştiriyoruz. Amacımız eğlenceli etkinlikler ve oyunlarla öğrencilerimizin derslerde öğrendiklerinden yararlanarak İspanyolca becerilerini geliştirmektir. Belirli gün ve haftalarla ilgili konuları İspanyolcaya çevirip onlarla ilgili pano çalışmaları yapıyoruz. Bütün bu aktivetelerle, İspanyolcayı keyifli bir şekilde kullanabilmelerini hedefliyoruz.