İlkokulda Bir Gün

İLKOKULDA BİR GÜN

Özel Başkent İlkokulu’nda öğretmenlerimiz saat 08.00 itibariyle sınıflarda öğrencilerini karşılamaya başlarlar.Saat 08.20’e kadar sınıfa gelen öğrenciler ile bir önceki günün paylaşımlarında bulunulur.Ev çalışmaları gözden geçirilir.Güncel olaylar hakkında sohbet edilerek yeni güne hazırlıklar tamamlanır.

08.20’den itibaren günlük ders programı doğrultusunda, dersler işlenmeye başlanır. Ders planlaması sabah 4 ders saati, öğleden sonra 4 ders saati olmak üzere günde 8 ders saatinden oluşmaktadır.

Öğrencilerimiz sabah 4. ders saatinin ardından 11.25 itibariyle öğretmenlerinin eşliğinde yemekhanede öğle yemeklerini yerler.12.15'e kadar öğle arası serbest zaman geçirirler.

Öğleden sonra dersleri 12.15 itibariyle başlar. Günün ikinci yarısında da 4 ders saatini ders programı doğrultusunda devam ettiren öğrencilerimiz,8.ders saatinin ardından saat 15.30’da günlerini tamamlarlar.
Gün içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın müfredatına uygun olarak hazırlanıp uygulanan ana derslere ek olarak satranç, bilişim teknolojileri, halk oyunları, jimnastik, modern dans, masa tenisi, tenis, eğitsel oyunlar ve çeşitli müzik kulüpleri gibi birçok alanda çalışma fırsatı yakalarlar.

Okul Sonrası Uygulaması
Çalışan anne ve babalarımıza destek olmak amacı ile her gün 15.40 ile 16.45 saatleri arasında nöbetçi sınıf uygulaması yapılmaktadır. Bu saat aralığında nöbetçi sınıf öğretmeni eşliğinde kontrollü ev çalışmaları saati ile zamanlarını değerlendirirler.