ORTAOKUL Haberler
19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI AFİŞ TASARIM YARIŞMASI
19 Mayıs 2024

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, "Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız" sözüyle gençliğe olan güvenini, "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir. İnanıyoruz ki  fırsat buldukları ölçüde ve kendilerine olan toplumsal güveni fark ettikleri takdirde, bizim gençliğimizin başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Türkiye’mizin ve insanlarımızın layık oldukları mutlu ve güçlü bir ülkeye kavuşması da gençliğimizle olacaktır.

Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıl dönümünde “Ata’ya Sözümüz Var” afiş tasarım yarışmasıyla,     7.  sınıf  öğrencilerimizin gözünden  19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladık.