SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ FİZİK BÖLÜMÜ VE MERKEZÎ ARAŞTIRMA LABORATUVARI GEZİSİ
23 Mayıs 2024

Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde 9 ve 10. sınıf öğrencilerimiz 23 Mayıs  Perşembe günü Fizik Bölümü Öğretim Görevlisi Doç.Dr. Doğan Kaya eşliğinde Çukurova Üniversitesi Fizik Bölümünü ve Merkezî Araştırma Laboratuvarı’nı ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz, ÇÜ Fizik Bölümü Kuantum Laboratuvarı’nda ışık tayfanı gözlemlediler ve elektronun yükünün kütlesine oranını (e/m tayini) belirleme deneyini gerçekleştirdiler.

Ardından öğrencilerimiz; kuruluş amacı üniversitelerin, kamu ve sanayi kuruluşlarının  analiz ihtiyaçlarını karşılayacak cihazların bulunduğu bilimsel bir araştırma merkezi oluşturmak olan Merkezî Araştırma Laboratuvarı’na geçtiler.

Öğrencilerimiz,  ÇÜMERLAB’ da Taramalı Elektron Mikroskobu (SEM-EDS), Fiziksel Özellikler Ölçüm Sistemi-PPMS, Raman Spektroskopisi, Atomik Kuvvet Mikroskobu-AFM, X Işını Difraktometre-XRD, Ultraviyole Analizleri-UV-VIS-NIR, Tekstür Analiz ve İzotop Analiz, Atomik Absorpsiyon Spektroskopisi Laboratuvarları’nı gezerek  laboratuvar görevlilerinden yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldılar ve soru sorma fırsatı buldular.

PAYLAŞ:
X