SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
"BİLİM ŞENLİĞİ"
15 Mayıs 2024

     “Benim manevi mirasım bilim ve akıldır. Benden sonra, beni benimsemek isteyenler, bu temel mihver üzerinde aklın ve bilimin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar.” diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk toplumların ilerlemesinde en önemli etkenin bilim, kültür, edebiyat, felsefe, sanat ve yaşam arasındaki etkileşim olduğunu vurgulamıştır.

        Başkent Okulları olarak merak eden, sorgulayan, eleştiren, olaylar ve  durumlar karşısında neden-sonuç ilişkisi kurabilen, kendine güvenen bilimsel çalışma alışkanlığı ve disiplini kazanan, araştırma becerisini kullanan ve  geliştiren bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bu amaçla   “Bilim; Başkent’te toplanır, Başkent’ten yayılır.” özdeyişinden de yola çıkarak her yıl, öğrencilerimizle Bilim Şenliği gerçekleştiriyoruz.  

      Aklın ve bilimin ışığında çağdaşlaşmayı ilke edinen, eğitim ve öğretim sürecini Atatürkçü düşüncenin rehberliğinde yürüten Başkent Üniversitesi Özel Başkent  Okulları olarak 14 Mayıs Salı günü  düzenlediğimiz şenliğimizde; öğrencilerimiz, yaratıcı fikirlerini bilimsel yöntemlerle buluşturma fırsatı yakalayarak yıl boyunca gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarını  sergilediler.

Proje tabanlı öğrenmeye dayalı eğitim sürecindeki çalışmalardan, araştırmalardan, yaratıcı materyallerden, deneylerden, projelerden, uygulamalardan seçkilerin yer aldığı şenliğimizde; her alanda, her yaş seviyesinde etkinlikler mevcuttu. Yaşamı sadece yeniden düzenleyen ve şekillendiren değil; yaşamı duyan, anlayan; bilgileri  aklıyla  yoğurup özgünleştirebilen öğrencilerimiz; hazırladıkları çalışmalarıyla hayranlık uyandırdılar.

       Bilim Şenliğimizde çalışmalarıyla bizleri gururlandıran tüm öğrencilerimize ve  emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

PAYLAŞ:
X