ORTAOKUL Haberler
TÜRKÇEM BENİM SES BAYRAĞIM
26 Eylül 2021

İlk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde her yıl “Türk Dil Bayramı” olarak kutlanır. Başkent Okullarında öğrencilerimiz, Ata’mızın : “Gaye, bugünkü ve yarınki Türk’ün medeniyetini kucaklayacak en güzel ve en ahenkli Türkçedir” sözünün izinde ülkemizin geleceğinin korunması için dilimize sahip çıkılması gerektiğini bilir ve dilimizi yabancı dillerin etkisinden kurtarmak amacı ile çeşitli projeler geliştirir. Bu kapsamda pandemi şartları gereği sınıflara canlı bağlantıyla 7.  sınıf öğrencilerinden Cemre Başkaya ve Yağmur Dilge Şimşek  “TÜRKÇEMİZ”  adlı sunumu gerçekleştirdiler.  Ayrıca 5. sınıf öğrencilerimiz  “Akrostiş”, 6. sınıf öğrencilerimiz   “Görsellerle Deyim ve Atasözleri, Öykü ve Masallarla Değerlerimiz”, 7. sınıf öğrencilerimiz  “7 Yazar, 7 Röportaj; Türkçesi Varken”  isimli sınıf etkinlikleri kapsamında yaptıkları çalışmaları sergilediler.