ORTAOKUL Haberler
Portre Karikatür Ve Manga Sergisi
15 Ocak 2020

Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları öğrencilerinin Karikatür ve Manga çizimlerine olan özel ilgileri ve ders dışında özveri ile yaptıkları çalışmaları sergi ile hayat buldu.

Çalışma kapsamında öğrencilerimiz "Karikatür nasıl çizilir, Nelere dikkat edilir, Mizahi bakış açısı nasıl olur?" gibi sorulara cevap bulurken bir eserin nerede nasıl çizildiği ve çalışmaların yapım aşamalarını konuşarak bilgi birikimlerini güçlendirdiler. Sergide çeşitli sanatçıların ve ressamların portre karikatürleri ile Japon çizim sanatı olan Manga portre çizimleri yer aldı.

Sergi esnasında yorum yaparken, bir esere hangi açılardan bakılması gerektiğini düşünüp kendi fikirlerini ifade etme, birbirlerinin fikirlerine saygı duyma, eleştiri yapabilme ve estetik bakabilme becerilerini pekiştirdiler. Bu sanat dalına gönül veren 5.6.7. ve 8. sınıf öğrencilerimize emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyoruz.