SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

ORTAOKUL Haberler
İstiklal Yolunda Atılan İlk Adım
19 Mayıs 2021

19 Mayıs, Samsun’da milletine olan inancını hiçbir zaman yitirmeyen eşsiz bir liderin önderliğinde, özgürlük ateşinin yakıldığı gündür. Ulu önderimizin Ya istiklal ya ölüm.” parolasıyla, Samsun’da attığı bu ilk adım, Türk milletinin bağımsızlığını kazanmada ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda atılmış en önemli adımdır.

    Özgürlüğe giden yolda atılan ilk adımın 102. yıl dönümünde Başkentliler olarak Atatürk’ü bir kez daha gururla ve saygıyla andık.

    Covid -19 tedbirleri sebebiyle çevrim içi gerçekleştirdiğimiz törenimizde; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, sınıf öğretmenlerimiz öğrencilerimize günün anlam ve önemini belirten konuşmalarını yaptılar. Ata’mızın kurtuluş mücadelesinden sonraki süreçte de ülkemizin geleceğini gençlere emanet ettiğini vurguladılar.

   Öğrencilerimiz “Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış̧ bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum.” diyen ulu önderimize yakışır bir şekilde minnetlerini, duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Ardından günün anlam ve önemini içeren “İSTİKLAL YOLUNDA İLK ADIM” adlı video gösterisi ile devam eden törenimiz hep birlikte okunan “Gençlik Marşı” ile tamamlandı.

   ATA’M,

  Ülkemizi senin  gösterdiğin çağdaş medeniyet seviyesine taşıyacağımıza, senin ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağımıza, manevi mirasçıların olarak her zaman aklı ve bilimi kendimize rehber alacağımıza söz veriyoruz. Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olarak  en zorlu dönemlerden bile geçsek  bu yolda ve bu hedefte hiç durmadan yürümeye  ve senin izinden gitmeye devam edeceğiz.

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA   VE GENÇLIK VE SPOR BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN!

PAYLAŞ:
X