LİSE Haberler
Bilim Buluşmaları "Biyoteknoloji"
23 Mayıs 2022

Biyoteknoloji;  bitki, hayvan veya mikroorganizmaların tamamı ya da bir parçası kullanılarak yeni bir organizma elde etmek veya var olan bir organizmanın genetik yapısında arzu edilen yönde değişiklikler meydana getirmek amacı ile kullanılan yöntemlerin tamamına denmektedir. İnsan, hayvan ve bitki hücrelerinin fonksiyonlarını anlamak ve değiştirmek amacıyla uygulanan çeşitli teknikleri ve işlemleri tanımlamak için de kullanılır.

Sanayi alanı, yeni sebze ve meyve üretimi, omuriliğin onarılması, tıbbi bitki üretimi, insanların sağlığı için yararlı olan protein üretimi, kanser gibi ciddi hastalıkların tedavisinde ve önlenmesi, hasar oluşan beyin hücrelerinin onarılmasında biyoteknolojiden yararlanılmaktadır.

Okulumuz bünyesinde Çukurova Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Korkmaz Güvenmez’in katılımıyla “Biyoteknoloji Sunumu” gerçekleştirilerek öğrencilerimizin konuyla ilgili farkındalıkları artırılmaya çalışıldı.