Serbest Kürsü

Başkent Üniversitesi, Özel Adana Başkent Okulları olarak öğrenci merkezli bir eğitimi hedeflemekteyiz. Öğrenciyi sadece akademik alanda değil sosyal alanda da bireysel oluşumunu gerçekleştiren, toplumla bağını koparmayan, çevreye duyarlı, çevresinde gelişen olayları takip edebilen, sorunu fark edebilen, çözüm için kafa yoran, topluma aidiyet duygusu gelişmiş bireyler olarak görmek istiyoruz. Bu amaçla hazırlanan “Serbest Kürsü” etkinliğine öğrencilerimizin katkısı bizi hem sevindiriyor hem de gelecek umutlarımızı yeşertiyor.

“Serbest Kürsü” öğrencimizin sosyal olaylar karşısında kişisel görüşlerini özgürce dile getirdiği, sorunun çözümü için önerilerde bulunduğu, duyarlılıklarını aktarabildiği bir alan olarak okulumuzda işlevsel bir nitelik kazanmıştır.