ORTAOKUL Haberler
Nesin Matematik Köyü ve Tales Matematik Müzesi Ziyaretimiz
03 Mayıs 2019

Özel Başkent Ortaokulu, Nesin Matematik Köyünü ve Tales Matematik Müzesini ziyaret etti.

Matematiksel düşünebilme, çıkarım yapabilme, soyutlama, sonuçları öngörme çağdaş insanlar için mutlak gereksinimlerdir. Bu amaçla yola çıkan Özel Başkent Ortaokulu Matematik Zümresi’nin gerçekleştirdiği Nesin Matematik Köyü ve Tales Matematik Müzesi gezisine 6 ve 7. sınıf öğrencilerimiz katıldı.

Özel Başkent Ortaokulu, matematik eğitimlerini farklı bir boyuta taşıyarak İzmir’in Şirince köyündeki Nesin Matematik Köyünde Prof. Dr. Ali Nesin ve genç akademisyenleri ile 3-5 Mayıs tarihleri arasında üç gün süreyle matematik eğitimi ve matematik oyun atölyesi etkinliklerine katılarak matematiği oyunlarla yaparak yaşayarak öğrenme felsefesi ile “ Matematik, hayatımızın her yerindedir.” görüşünü benimsediler.

Ayrıca öğrencilerimiz, Aydın’da bulunan Tales Matematik Müzesini ziyaret ederek matematik ile ilgili farklı çalışmaları somut olarak gözlemleme imkânı buldular.

Bütün bu eğitimlerin yanı sıra Kuşadası Kültür Gezisi ile öğrencilerimiz yeni yerler keşfettiler.