LİSE Haberler
YÜZYILLIK YALANLAR
30 Kasım 2018

Paylaşmaya Değer Fikirler etkinlikleri kapsamında Sosyal Bilimler Bölümü, öğrencilerin gündelik hayatlarında karşılaştıkları çarpıtılmış, yalan yanlış tarih bilgilerinin altını çizmek, bunların doğru kaynaklardan öğrenilmesini sağlamak gayesiyle 11 Fen Lisesi öğrencilerinden Meryem Korkmaz ve Muhammed Rohlat Türk’ün Tarih Öğretmeni Furkan Laçin’ in desteğiyle hazırladıkları ‘’Yüzyıllık Yalanlar’’ adlı çalışmayı Lise Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ ün ‘’Tarih yazmak, tarih yapmak kadar mühimdir. Yazan yapana sadık kalmazsa değişmeyen hakikat insanlığı şaşırtacak bir mahiyet alır.’’  sözüne bağlı kalınarak objektif bir şekilde hazırlanan sunumda Atatürk’ün ekonomik, askeri ve siyasi alanda yaptığı çalışmaların da önemle altı çizilmiştir.

Karanlık noktaların aydınlatıldığı, öğretmen ve öğrencilerin ilgiyle izledikleri bu paylaşım için Sosyal Bilimler Bölümü’ ne teşekkür ederiz.