LİSE Haberler
Müziğin İnsan Üzerindeki Etkisi
30 Nisan 2019

“Müzik doğruca ruha seslenir, ruh da kendisini ancak müzik yardımıyla en iyi şekilde anlatabilir.” Wolfgang Van Goethe

30 Nisan Salı günü Müzik Bölümü tarafından hazırlanan ve lise konferans salonunda gerçekleştirilen “ Müziğin İnsan Üzerindeki Etkisi” isimli PDF sunumunda öğrencilerimiz İpek Kayaalp ve Nermin Şener, müzik dinlemenin fizyolojik, psikolojik, bilişsel ve davranışsal yönlerinden bahsederek müziğin ve sesin insan sağlığı üzerindeki olumlu etkilerine vurgu yaptılar.
Müzik ve sesin gündelik hayatımızda bizi nasıl yönlendirdiğine yönelik verilen örnekler öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Öğrencilere kendi müzik listelerini nasıl hazırlamaları gerektiği konusunda da bilgi verilen sunum, “Hangi Müzik Türü Seni Anlatıyor?” anketi ile sona erdi.
Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.