SİZİ BİZ ARAYALIM
X
icon

SİZİ BİZ ARAYALIM

LİSE Haberler
ANTALYA KÜLTÜR GEZİSİ
26 Nisan 2024

       Başkent Lisesi 10. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan Alanya – Antalya gezimiz,  Alanya ilçesi sınırlarında bulunan Dim Çayı’nda kahvaltı ile başladı. Kahvaltının ardından içinde zengin sarkıt, dikit ve traverten oluşumlarının bulunduğu ve Türkiye’nin ziyarete açılan ikinci büyük mağarası olan Dim Mağarası gezildi. Alanya şehrini tepeden fotoğraflama ve seyretme imkânı sunan Seyir Tepesinde kısa bir molanın ardından gerek mimarî özellikleri gerekse iyi koruna gelmişliği ile Roma Devri tiyatrolarının günümüzdeki en seçkin temsilcilerinden biri olan Aspendos Tiyatrosu gezildi.       

          Gezimizin 2. gününe,  Antalya’da bulunan Roma Dönemi eserleriyle ve müze kurtarma kazılarından ortaya çıkan ilginç ve ünik buluntularıyla dünyanın en önemli müzeleri arasında sayılan Antalya Arkeoloji Müzesi gezilerek başlandı. Dünyanın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olan Antalya Aquarium’da keyifli geçirilen zamandan sonra doğa harikası ve popüler bir turistik cazibe merkezi olan Düden Şelalesi gezildi. Ardından Antalya Kale İçi, Cumhuriyet Meydanı gezilerek şehrin kısa bir gezinti ile tanıtılması sağlandı.

         Side ilçesine hareketle başlayan 3. günümüzde, Apollon Antik Şehri, Aspendos Tiyatrosu ve Manavgat Şelalesi gezilerek öğrencilerimize turistik bir gezi imkanı sunuldu. Gençlerin ülkemizin çeşitli bölgelerini tanımalarını, tarihini öğrenmelerini ve kültürel donanıma sahip olmalarını sağlamak amacıyla yapılan gezilerimiz; amacına ulaşmış olup önümüzdeki dönemlerde de devam edecektir.

PAYLAŞ:
X