ANASINIFI Haberler
Mutfak Etkinliği “Kurabiye Yapıyorum”
07 Mart 2024

Okul öncesi dönemde yaptığımız mutfak etkinlikleri; çocukların sosyal, bilişsel ve ince motor becerilerinin gelişimine çok yönlü destek sağlayan etkinliklerdir. Çocukların ebeveynleri ve öğretmenleriyle ne yapacaklarına karar vermeleri, planlama ve problem çözme becerilerini desteklemektedir. Malzemeleri belli bir sıra ve ölçüyle kullanmaları, dikkat becerileri ile matematik algılarını; kendi tarifini hazırlama, süsleme ve servis etme ise estetik düşünmeyle yaratıcılık becerilerini geliştirmektedir.

Öğrencilerimiz, bu ay yapılan mutfak etkinliği çalışmalarında öğretmenleriyle kurabiye yaptılar. Minik aşçılarımız, kurabiyeler için gerekli malzemeleri tanıdıktan sonra öğretmenleri eşliğinde kabın içinde malzemeleri karıştırıp iyice yoğurdular. Yoğurdukları kurabiye hamuruna kendi elleriyle şekil vererek kurabiyelerini güzelce süslediler. Pişen kurabiyeleri ikindi kahvaltımızda afiyetle yediler.

Ellerimize sağlık