Cts12162017

Last updateCts, 16 Ara 2017 9am

Okul Müdürü

Eğitimin temel amacı, bireye kişilik kazandırıp bireyi sosyalleştirerek onu toplumun bir üyesi yapmaktır. Okulların görevi eğitimin toplumsal temelleri açısından öğrencilere bunu sağlayacak ortamlar oluşturmaktır. Tüm bunları gerçekleştirirken onların hayattaki ihtiyaçları ve karşılaşacakları problemler göz ardı edilmemeli, öğrencilerin hayata hazırlanmaları da sağlanmalıdır. Okulumuzda benimsemiş olduğumuz bu yaklaşım, aynı zamanda Ulu Önder Atatürk’ün ülkemizin geleceğinin teminatı olan gelecek kuşakların yetişmesinde en önemli rolü oynayan eğitimcilerden beklentisi doğrultusundadır.

Büyük Önder, öğretmenlere seslenirken “Hiçbir zaman hatırımızdan çıkmasın ki Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister.” diyerek kararlarını özgürce verebilen ve yeniliklere açık nesiller yetiştirmenin önemini dile getirmiştir. Toplum hayatına uyum sağlama, kişilik kazanma, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olma ancak iyi bir eğitim sayesinde olur.

İşte bu anlayışla okulumuzda eğitim ve öğretim faaliyetlerini, velilerimizle birlikte yetiştirdiğimiz evlatlarımızın öncelikle iyi vatandaş, iyi insan olabilmeleri için planlamakta ve yürütmekteyiz. Ata’mızın ilkeleri ışığında ilerleyen, geleceğimizi emanet edeceğimiz nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamaktan büyük gurur duyarız.

OSMAN DALKIRAN
                                                                                                                                                                        ORTAOKUL MÜDÜRÜ