Sal10172017

Last updateCum, 13 Eki 2017 11am

ÖZEL BAŞKENT İLKOKULU KÜTÜPHANESİ

Okul kütüphanesi, öğrenciyi bilgiyle tanıştıran, bilgiyi analiz etme ve eleştirisel düşünme becerisini kazandıran bir araştırma kütüphanesidir. Okul içinde kurulması zorunlu bir mekan olarak yer almasından çok, çağdaş eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.

Atatürk İlkelerinin ve Türk kültürünün değerlerini evrensel bir bakışla bütünleştirebilen; insana, doğaya  ve topluma, bireysel farklılıklara hoşgörüyle bakan; ilişkilerinde dürüst,kendisiyle ve toplumla barışık,değişime açık,güven duygusu ve özdenetimi gelişmiş; bilimsel davranışlara ve tutumlara sahip; bağımsız öğrenebilen,ülkesinin ve kendisinin geleceği için sorumluluk almaya hazır bireyler yetiştirmek olan misyonumuz doğrultusunda hizmet veren Özel Başkent İlkokulu Kütüphanesi  eğitim-öğretim,araştırma faaliyetlerini desteklemek ve öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla kurulmuştur.

1995 yılında Özel Başkent İlkokulu Binası’nın birinci katında açılan kütüphanemiz, o günden bu yana 153 m2 ’ lik bir alanda yaklaşık 60 kişilik çalışma ve oturma alanıyla hizmet vermektedir. Kütüphanemiz okulumuz öğrencileri ve tüm çalışanlarına kütüphane hizmetlerinden yararlanma olanağı sunmaktadır. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz haftalık olarak bir ders saatlerini  “Okuma Saati” adı altında kütüphanemizde işlemektedirler. Ayrıca ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf öğrencilerimiz aylık olarak İngilizce derslerinin bir saatini “ İngilizce Okuma Saati (Reading)” adı altında kütüphanemizde  işlemektedirler.

Kütüphane koleksiyonumuzda 5461 adet kitap, 6 adet süreli yayın, çeşitli dergiler ve öğrencilerimizin elektronik ortamlardaki bilgi ve belgelere daha hızlı ulaşabilmeleri, farklı konularda araştırma yapabilmeleri, bilimsel ve teknolojik alanlardaki gelişmeleri daha yakından takip edebilmeleri amacıyla  4 adet bilgisayardan oluşan internet erişimi bulunmaktadır.

Okulumuza yeni başlayan öğrencilere kütüphane hizmetlerini ve bilgi kaynaklarını tanıtmak amacıyla her eğitim yılı başında oryantasyon programı düzenlenmekte ve bu programla kütüphaneyi  nasıl aktif bir biçimde kullanabilecekleri anlatılmaktadır.

Kütüphanemiz hafta içi 09:00-17:30, Cumartesi günleri 09:00-14:00 saatleri arasında hizmet vermektedir.