Sal11212017

Last updateCum, 17 Kas 2017 9am

4. Sınıflar Matematik Dersi

FELSEFEMİZ

Öğrencilerimize; bir düşünce biçimi ve evrensel bir dil olan matematiği günlük yaşamında uygulayabilme, yaratıcı ve bağımsız düşünebilme gibi üst düzey davranışları kazandırmaktır.

Matematik dersi programına bakış;

İlk amacımız; öğrencilerin matematik dersine ilgisini arttırmak, derse karşı olumlu bir tutum geliştirmelerini sağlamak, matematik dersini günlük yaşamda kullanmalarını sağlamaktır. Bunun yanı sıra, günlük yaşamda karşılaşılan matematiksel kavramları ayırt edebilen, bu kavramların içeriklerini anlayabilen, yaptığı matematiksel işlemlerin nedenlerini açıklayabilen, öğrendiği çözüm yollarını yeni çözüm yollarının oluşturulmasına transfer edebilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefleriz.

Bilimsel proje çalışmalarıyla kritik düşünme ve problem çözme becerisine sahip karar ve sorumluluk alabilen yaratıcı, kendine güvenen bireyler olmaları sağlanır.

ETKİNLİKLERİMİZ

· Bireysel ve grup çalışmaları