Pzt11202017

Last updateCum, 17 Kas 2017 9am

Müzik Dersi

FELSEFEMİZ

Eğitim ve öğretimi, müzik ve sanatsal etkinliklerle güçlendirerek; insana ve sanata duyarlı bireyler yetiştirmektir.

HEDEFLERİMİZ

Öğrencilerimize verdiğimiz müzik eğitimiyle onların öncelikle bilinçli bir müzik dinleyicisi olmalarını, ulusal ve evrensel müzik türlerini eleştirel düşünme becerisini de kazanarak öğrenmelerini ve müzik eğitimi yoluyla estetik anlayışa sahip bireyler olmalarını, ifade yeteneklerini ve yaratıcılıklarını geliştirmelerini destekleyici çalışmalar yapmayı hedefliyoruz.

ETKİNLİKLERİMİZ

1.sınıflarda:

Sınıf çalgısı olarak belirlenmiş melodika ile temel enstrüman ve nota eğitimine geçilmektedir. Öğrencilerimiz müzik çalışmalarını yılsonunda, Okuma Bayramı programı çerçevesinde melodika gösterisi ve koro çalışmaları olarak sergilemektedirler.

2., 3., ve 4.sınıflarda:

Temel enstrüman olan melodika çalışmaları devam etmektedir. Nota eğitimi seviye uygun olarak ilerlemektedir. Müzik kültürünü, basitleştirilmiş olarak müzik tarihini, müzik türlerini öğrenmelerine yönelik çalışmalar yapılmaktadır. Öğrencilerimiz çalmayı öğrendikleri enstrümanları (piyano, keman, gitar vb.) “Ben Bir Müzisyenim” adlı etkinlik günlerinde bireysel olarak sergilemektedirler.