Cts11182017

Last updateCum, 17 Kas 2017 9am

Beden Eğitimi Dersi

FELSEFEMİZ

Akademik olarak güçlü yetişen öğrencilerimizin, vücutlarını tanımalarını sağlayarak, bulundukları sosyal çevrenin ihtiyaçlarını karşılayabilecek, fiziksel ve sosyal yönü güçlü sağlıklı bireyler olarak yetiştirmelerini sağlamaktır.

HEDEFLERİMİZ

Öğrencilerimizi; Atatürk İlkeleri ve İnkılâpları doğrultusunda öğrencilerin kişisel ve toplumsal yönden sağlıklı, mutlu, iyi ahlaklı ve dengeli bir kişilik sahibi, milli kültür değerlerini ve demokratik hayatın temel ilkelerini benimsemiş bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Beden Eğitimi dersine genel bakış;

İlkokul öğrencilerimizin tümü haftada iki ders saati beden eğitimi dersi görmekte ve bu ders saati dışında iki saatte aşağıda yazılı olan branşları sosyal etkinlik kapsamında seçebilmektedir.

• Yüzme
  • Basketbol
  • Jimnastik
  • Halk dansları
  • Bale

Ayrıca etkinliklere katılan tüm öğrenciler, özel gün ve haftalarda, yılsonu gösterilerinde öğrendikleri becerileri öğrenci arkadaşlarına ve ailelerine sunma fırsatı bulmaktadır.

Beden eğitimi dersi kapsamında müfredata bağlı kalarak 4. sınıf öğrencilerine yüzme dersi; I.ve II. Dönem üçer hafta olmak üzere havuzumuzda uygulamalı olarak verilmektedir.

ETKİNLİKLERİMİZ

• Her sınıf düzeyinde sosyal etkinlik dersleri,
  • Basketbol, tenis, yüzme ve halk danslarında yarışma ekipleri
  • Hafta sonları sosyal kulüp çalışmaları