Cum08182017

Last updateÇar, 16 Ağu 2017 1pm

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ÖZEL BAŞKENT OKULLARI LİSE KÜTÜPHANESİ

Kütüphanemiz Başkent Lise Binasının zemin katında yer almaktadır.

Kütüphanemiz 08.15-11.45 ve 12.15-16.55 saatleri arasında hizmet vermektedir.

Kütüphanemizden; Başkent Üniversitesi Özel Başkent Okulları öğrencileri, öğretmenleri ve personeli yararlanabilmektedir. Ayrıca kütüphanemizde öğrencilere ödev kaynaklarının temini konusunda hizmet verilmektedir.

Kütüphanemizde yeni kitaplar ve 100 Temel Eserlerin olduğu kitaplar ayrı raflarda sergilenmektedir.

Kütüphanemizde kitaplar açık raf usulü ve DEWEY onlu sisteme göre tasnif edilmiş ve konu numaraları verilerek düzenlenmiştir.

Aranan kaynaklara, kütüphane sorumlusundan yardım alınarak ya da aşağıda belirtilen raf etiket numaralarına bakılarak kolayca ulaşılabilmektedir.

• Genel Konular (000-099)
  • Felsefe (100-199)
  • Din (200-299)
  • Sosyal Bilimler (300-399)
  • Dil Bilim (400-499)
  • Kuramsal Bilimler (500-599)
  • Uygulamalı Bilimler (600-699)
  • Güzel Sanatlar (700-799)
  • Edebiyat (800-899)
  • Tarih-Coğrafya (900-999)

Kütüphanemizde,

• 6.513 Adet Kayıtlı Kitap
  • 4 Adet Gazete
  • 7 Adet Süreli Yayın
       Türk Dili Dergisi
       Matematik Dünyası Dergisi
       National Geographic (Türkiye)
       National Geographic (Usa)
       Time Uluslararası (International)
       Popular Science  (Usa)
       Reader’s Digest  (Usa)
  • 112 Adet Kitap Dışı Kaynak
  • 3 Adet Bilgisayar, bulunmaktadır.

HİZMETLERİMİZ

• Ödünç Kitap Verme
  • İnternet Yolu İle Araştırma İmkanı Sağlama
  • Uygun Çalışma  Ortamı Sağlama

Ödünç Verme

• Ödünç verme süremiz 7 gündür. Bu sürenin sonunda 1 hafta daha uzatılabilir.  Okuyucuya aynı süre zarfında 2. kitap verilemez.  Okuyucu herhangi bir şekilde kaybettiği ya da yıprattığı kitabın yerine yenisini veya benzer başka bir kitap getirmek zorundadır.
  • Kütüphaneden ansiklopedi, sözlük, CD’ler, süreli yayınlar gibi başvuru kaynakları ödünç verilemez.

Bağış Alma

• Kütüphanemize bağışı yapılan kaynak kitaplar, okulumuzun eğitim öğretim ve araştırma ihtiyaçları doğrultusunda kitap seçim komisyonlarımızca uygun bulunursa kabul edilir ve kayıt altına alınır.
  • Kullanılmayacak derece yıpranmış sayfaları eksik, yırtık kaynaklar bağış olarak kabul edilmez.
  • Kütüphanemize kazandırılacak yeni kaynaklar kütüphanemiz bünyesinde olmayan kaynaklardan seçilebileceği gibi, kaynağın niteliğine ve kullanım sıklığına göre kütüphanemizde bulunan kaynaklardan da seçilebilir.

TEŞEKKÜR

Kütüphanemize 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılından bugüne kadar 1.666 adet kitap bağışı yapılmıştır.  Bağışları gerçekleştiren öğrenci, öğrenci velisi, öğretmen, personel ve yöneticilerimize örnek davranışları için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.